Dnes som si vypočul 2 autorov v jednom. Obe verzie (aj čembalo, aj klavír) sa mi veľmi páčili.
mrba píše:Tak po ďalších 3 rokoch som dopočúval aj W.A.Mozarta.
Čo sa zoznamu skladieb týka, bolo vyhľadávanie skladieb náročnejšie ako v prípade J.S.Bacha, ale Haydn a Beethoven mi dajú určite zabrať ešte viac
kryton píše:Nahrávky pořízené v sále s krátkým dozvukem vždy prověří kvalitu aparatury. Delší dozvuk na průměrném řetězci činí poslech snesitelnější, s krátkým dozvukem slyšíme nedostatky techniky mnohem intenzivněji. Krátký dozvuk ovlivní i vyznění i nastudování díla, které bude ve výsledku jiné než v sále s dlouhým dozvukem. Když ale všechno klapne, je výsledek odzbrojující. Jako u následujících dvou nahrávek. Dokonalý hudební a zvukový zážitek.
Následující nahrávka nemá krátký dozvuk, ale je také pro mě výjimečná. Celkovou zvukovou velikostí a proporcemi připomíná slavné nahrávky Soltiho se stejným orchestrem z roku 1958, pokud si odmyslíme patinu, kterou v roce 1958 do nahrávky vnesla tehdejší technika. Celé to působí velkmi živě, je to plné energie, srozumitelnosti, živelnosti ale bez zvukové agreivity. Hudebně se mi to velmi líbí. Pro aparát to ovšem také není jednoduchá nahrávka. Mimořádný zážitek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků