Aké koncerty navštevujete?

Re: Aké koncerty navštevujete?

Příspěvekod bubuxin » pát 03. říj 2025 22:40:23

Na môj štvrtý koncert v rámci BHS 2025 som si odskočil z konferencie na Táloch. Aspoň som sa vyhol hromadnej chlastačke pri cimbálovke.
Zážitok z koncertu Londýnskeho symfonického orchestra pod taktovkou Sira Antonia Papana bol famózny a skvelo zapadol do gradácie troch predošlých koncertov. Druhý klavírny koncert Sergeja Prokofieva odohral mladý kórejský klavirista Seong-Jin Cho. Neskutočné čo niekto v tak mladom veku dokáže. Klobúk dole a obrovský potlesk v stoji. Rovnaký potlesk si zaslúžil aj orchester s dirigentom. Totálna profi práca, ale v žiadnom prípade nie strojovo suchá, alebo studená. Ako sú zohraní predviedli aj pri menšom probléme keď prvému huslistovi praskla jedna zo strún. Vymenil si husle s huslitkou čo sedela za ním. Tá strunu vymenila, husle naladila a podala späť.

Obrázek

Obrázek

London Symphony Orchestra
Sir Antonio Pappano – dirigent
Seong-Jin Cho – klavír

Program
Dmitrij Šostakovič
– Symfónia č. 9 Es dur, op. 70

Sergej Prokofiev
– Koncert pre klavír a orchester č. 2 g mol, op. 16

Ludwig van Beethoven
– Symfónia č. 5 c mol, op. 67 „Osudová“
bubuxin

Příspěvekod bubuxin » úte 04. srp 2026 18:28:25

31. júla v rámci festivalu Vivat Vox Organi vystúpili manželia Marie-Andrée Joerger a Vincent Dubois s koncertom nazvaným French touch. Pre mňa netradičné spojenie akordeónu a organu prinieslo fantastický, pohodový hudobný zážitok. Čas plynul francúzsky elegantne pomaly a ja som niekedy netušil ktorý nástroj tie tóny vyludzuje. Nakoniec majú k sebe, čo sa tvorby zvuku týka, dosť blízko. Obidvaja interpréti sú majstrami svojich nástrojov a tu to bolo dokonale počuť. Svetová úroveň odprezentovaná na Strednom Slovensku! Deň predtým, teda 30.7., hrali v Bratislave. Bol niekto?
bubuxin

Příspěvekod Kuba4 » čtv 06. srp 2026 10:14:49

V rámci festivalu Jazz ve městě, který byl před časem ve Frýdku Místku jsem zakoupil CD od Libor Šmoldas Quartet - Sorry Miles!

za mně výborný koncert a dobrá hudba.

https://www.supraphonline.cz/album/936587-sorry-miles
Marantz CD-17, PM-16 Casea, DUAL CS-529, JBL 4430
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000
Kuba4

Příspěvekod bubuxin » ned 30. srp 2026 14:26:56

22. augusta, jeden deň pred svojim 74. narodeninami a v čase koncertu Jehtro Tull na amfiteátri, v BB koncertoval americký organista (ktorý už 11 rokov žije na Slovensku) David di Fiore. Skvelo odohratý koncert, žiadne strojovo presné hranie bez duše. Želám Davidovi ešte mnoho takýchto koncertov.
bubuxin

Předchozí

Zpět na Klasická hudba