Kuba4 píše:Přesto ani tento důležitý rozdíl v kvalitě LP oproti CD, konkrétně u tohoto titulu, spousta hifistů nepřijme a zcela jednoznačně preferuje zvuk CD.
No upřímně - tohle fakt není o kvalitě LP, ale čistě o tom, že dané CD někdo hloupě zmrvil

Já sice mám LP vyloženě rád a poslouchám je daleko víc než CD (to už více vyloženě digitální zdroje), ale netajím se tím, že to je spíš o “stylu” a i jisté nostalgii z mládí než že bych patřil k zastáncům názoru o lepší kvalitě…
Ona je popravdě situace jako u této desky Ozzyho méně častá - v počátcích CD se na nich DR proti LP nijak nemrvilo, pak přišlo vůbec nejhorší období loudness war, kdy jednak LP vycházelo méně a když už, tak byly často zmrvené stejně jako CD. V poslední době mi pak přišlo, že to trochu polevilo a nahrávky byly často tak nějak průměrné - sice ne s vyloženě maximálním DR, ale zase už ne úplně “domrvené” jako v nejhorších letech a LP často vypadaly stejně jako CD (nepatrně lepší z principu záznamu, ale reálně trochu iluze, ono i samotné měření DR na vinyl ripu to trochu zvedá chybou měření). Klasika třeba poslední Taylor Swift - tam je DR 8:6 ve prospěch vinylu, ale v reálu se to moc neliší.
Aby se to rozešlo až takto výrazně jako u Pat9 fakt úplně obvyklé není… Najdou se jistě i další podobné příklady, mám pocit, že jsem to například zachytil i u posledních Megadeth (když jsme v hard oboru), ale vyložené pravidlo to podle mne není.