Kocour

Re: Kocour

Příspěvekod Kocour » pon 18. srp 2025 19:33:26

9. Zkusenost s koaxialy. Sica 7" koax je moc peknej reprak, tak jsem si s tim postavil hezke male 2p. Na tu cenu to hralo moc pekne, prostor takovy, ze je hned pro ucho vse spravne. Hodne spokojenost. No ale jak si to stoji proti klasickemu 6+1 treba? Mel jsem tehdy sve Classillu s 18W/8545K00 a 6600. No tak cenove nefer srovnani, zvukove Classillu tez zcela jinde, a to nemyslim na basech. Ackoliv ma 6+1 papirove problem protoze to nemi koaxial, tak v realnych podminkach nebylo na podani prostoru nic co bych mohl vytknout a kde by to bylo slabsi nez Sica. Koax sam o sobe neni zadna spasa.
Na porovnani jsem mel i KEF LS50 Meta, pchee, naprosto nula, na tom nebylo dobreho nic, mala Sica 5.5" coax to prehrala v prirozenosti zvuku jasne.
No jo, chce to TAD level...
Ansuz C2 -> Esoteric K01-XD -> Ansuz C3 -> Pass Labs Int-25 -> Ansuz C2 -> moje repro
Kocour

Příspěvekod dawsoo » úte 19. srp 2025 6:51:45

S těma KEFama jsi mě potěšil,vždy jsem si říkal že je to nafouklá bublina a nepřišlo mi to nic moc,ačkoli podvědomě jsem si přál aby to bylo díky koncepci coaxu dobré. Tak nejsem uplnej hlušec ještě. TAD to je jiná liga,slyšel jsem v roce 2013-14 TADy (ty velké 3p regály) přes Halcro kombinaci preamp-konec krmení už si nepamatuji nevím čím (nebylo to nic co jsem znal) a to jsem si říkal, hmmm tak tohle je přesně to co se mi líbí a nemam k tomu nic. Referenční zvuk min v mý hlavě. Absolutní rozlišení a zároveň jemnost a přirozenost.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Příspěvekod Kocour » úte 19. srp 2025 8:04:39

KEF ma vyborny inzenyring, ale nekdo tak u nich je naprostej hlusec. Velmi casto prepalena oblast kolem 3k, takze si to hraje na detaily. Hlinikove membrany, coz je pro me zkratka aby si vyvojari usetrili praci, protoze to temer vzdy v pracovnim pasmu vypada dobre a nejsou tam problemy, ale temer nikdy to nezni dobre. SB je dalsi zarny priklad. No a pak nezatloukaji breakupy. Ladeni na basech maji divny, shelf natazeny dolu, tzn basaky co moc nebasuji, od 100hz to uz pada, a shelfem s ostrejsim kolenem jim navic dost vyskoci GD. Ve vysledku dole a na nizkych stredech prkenny, bez zivota a detailu, strechy vykuchany, vrsek urvanej, lehkost a detail nula.
Podobne to ma Revel.
Ansuz C2 -> Esoteric K01-XD -> Ansuz C3 -> Pass Labs Int-25 -> Ansuz C2 -> moje repro
Kocour

Příspěvekod Kuba4 » úte 19. srp 2025 9:19:10

KEF Q Concerto meta získala cenu EISA 2025/2026

https://eisa.eu/awards/kef-q-concerto-meta/

Jen pro porovnání skutečných velikostí TAD Compakt Evolution One, moje zakázkové 3 pásmo od Aleše Bílého s 5.5 koaxem Sica a zmíněné KEF.

trio.jpg
trio.jpg (93.79 KiB) Zobrazeno 521 krát

Ceny cca 500tis., 42tis. a 35tis. včetně stojanů.

KEF LS50 Meta zmíněné Kocourem jsou navíc bez basáku. Jsou fakt hrozné.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, 3p. od Aleše Bílého
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000
Kuba4

Příspěvekod Kocour » pon 15. pro 2025 14:45:23

Tak jsem byl na hifi navsteve u Romana, majitele upgradovanych Pioneer S-1ex. Zajeli jsme tam s kamaradem co ma naposlouchano. K poslechovym dojmum musim neco napsat, protoze to vazne stalo za to. Romana moc neni na forech videt, ale zvuk ma naprosto fantasticky.

Sestava:
- repro Pioneer S1EX
- preamp Pass Labs XP-30
- CD-SACD Accuphase DP-720
- monobloky Pass Labs XA100.5
- pracka Accuphase PS-1200
- ve propojeno prevazne Ansuz, Nordost
- slusne poresena akustika, pasivni PSI AVAA

Hrali jsme elektroniku, ale prevazne vaznou hudbu. Joshua Bell Tchaikovsky, Rachel Podger Vivaldi, Wynton Marsalis,...
A? No v podstate bez vyhrad. Od spodu az uplne nahoru naprosto vyvazene, basy maji tak akorat objem, jsou dobre vykreslene ale ne tvrde, taky urcitym zpusobem pruzne, zadne tahani, zadunivani atd, coz byva casto problem na nizsich stredech. Nizsi stredy jsou vlastne pomerne silna stranka zvuku u Romana, zvuk proste hezky tepe, netlaci, sestava nediktuje hudbe, naopak hudba hezky plyne, a vlastne jsme toho ani moc behem tech 2.5h nenakecali. Cim dele jsme poslouchali, tim vice jsem chtel zkouset dalsi a dalsi CD.
A dostavam se ke stredum. Sice to popisuji vse jakoby oddelene, ale nejzakladnejsi a velmi pozitivni dojem byl ze to hralo naprosto ucelene, jednopasmove (naprosto nejzakladnejsi pozadavek!!! sebelepsi vysky ci basy samy o sobe neznamenaji nic, a presto, opet, je to bezne). Hudba mela spravnou energii, ale nestrilelo to detaily dopredu, netahalo pozornost. Zpevaci pekne umisteni pred reprosoustavama, silny pocit jejich pritomnosti, bez toho ze by byli u vaseho obliceje, coz je opet casto problem, na efekt dobry, ale po chvili silne otravne.
Po chvili poslechu jsem si uvedomil, ze co se tyka vysek, tak nic neresim, proste tam jsou, krasne doznivaji, netrci, nejsou zakryte zvyraznenym 3-6kHz pasmem, opet veelmi castym jevem, jelikoz to dodava pseudo detail, ale bohuzel zakryva ty jemne detaily a dozvuky, a zvuk je tak nejak prezentni a basy vice kopou (ano, tyto dve pasma se zvukove doplnuji). Vysek a celkove vyvazeni je krasne akorat, urcite to neni nic ubrinkaneho. Je to naopak krasne delikatni zazitek, kdy hudba pohladi a usi maji wellness. Klasicka hudba zacne davat naprosty smysl, a mate pocit, ze vite, v jakem rozpolozeni to skladatel komponoval a jaky mel zamer.
Levopravy prostor byl hezky definovany, a, vlastne, k tomu neni co rict. Pokud je tento aspekt v poradku, tak to clovek nijak neresi. Jakekoliv "wau, to je zajimavy prostor" je spatne (ruzne podivne sfazovani ci spise nesfazovani repro v soustave, vyskace a stredaky dozadu atd. Pokud to tedy neni aktiv a vysledkem je kardioida vyzarovaci diagram, coz je neco jineho (Kii, D&D,..)). Predozadni prostor opet akorat, vse je ucelene, pocit urcite hloubky prostoru je, ale nijak zvyrazneny.

Byl to krasne vyvazeny poslechovy zazitek, a jak dohrala hudba, tak jsem to jeste chvili vstrebaval. Citlive vyvazene, proporcni, a vlastne i emotivni, presto zadna zvukomalba a milosrdna deka ci mekkost.
Jako tohle joooooo.
Naposledy upravil Kocour dne pon 15. pro 2025 16:29:02, celkově upraveno 1
Kocour

Příspěvekod blesk » pon 15. pro 2025 16:08:20

Kocur vďaka za report. Toto je určite zostava ktorú by som aj od stola tipoval že bude výborná. Pioneer S1ex s tvojou úpravou výhybiek som mal možnosť raz počuť a nezabudnem na to. Sú to v podstate TAD E1 prvej geenrácie s trochu inou výhybkou a s tými istými meničmi v skoro dokonale mrtvej ozvučnici. Tá úprava výhybiek tam asi celkom dosť tiež robí, lebo je tam vcelku veľa prvkov.
Tieto repro má ako asi viete aj Tharbamar

Koncové zosilňovače sú predpokladám A-class XA100.5 (nie X100.5), teda najvyšší starší model, konštrukčne viac pribuzný s Int30 ako s novšou generáciou xx.8. Nová generácia xx.8 je viac ladená na razantnejší ale trochu “patlavejší” sound. Je to podľa mňa ich top zosilňovač. Aj keď fanúśikom rocku sa viac páčia novšie AB class rady xx.8

XP30 je 3 krabicový top model výrobcu a okrem iného používa v preamp časti ako jediný na reguláciu výstupnej úrovne chipy MUSES72320 s lepšími parametrami a vraj aj zvukom ako používajú: Int25, Int30, XP10, XP12, XP20. Tie používajú DS1882.

Gratulujem majitelovi
Naposledy upravil blesk dne pon 15. pro 2025 17:37:45, celkově upraveno 2
iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod Kocour » pon 15. pro 2025 16:32:52

Diky za upozorneni, ano XA100.5 Aclass, opraveno v mem predchozim prispevku.

Shodou okolnosti jsem X250.8 slysel minuly tyden na YG Summit a Wadax Studio Player, a o zvuku Pass AB vs Aclass zesilovacu jsme se bavili.

Tharbamar ma S1EX ano ;) ;) ;)
Kocour

Předchozí

Zpět na Osobní vlákna - kdo je kdo