To že digitálna cesta pred DAC-om je dosť citlivá na aj pomerne malé zmeny, mi potvrdili aj experimenty so zaradením 2ks iFi iSilencerov a galvanickej USB izolácie Topping HS02, ale aj zmeny na pozícii USB kábla.
Najlepšie sa mi javí mať iSilencer nielen pred streamerom ale aj pred “audio” switchom. Teda switchom, ktorý je dedikovaný len pre streamer a napájaný lineárnym zdrojom Allo Shanti zapojeným za oddelovacím trafom. Dôjde k ďalšiemu sprehľadneniu scény a celkovému “ukľudneniu”, zvýši sa pritom rozlíšenie a vnímanie detailu.
Skúšal som zatial 4 rôzne USB káble:
-“tkanička” od Holo Audio na konci cez jeden závit ferit - Na spodu najrozplyzlejšie, najmenej prehľadné, scéna najmenej zaostrená na zdroje, určitá prezentnosť či nekľud na vyššich stredoch.
-DYI strieborný kábel - tenši a svetlejši aj keď trochu transparetnejší ale aj analytickejši prejav.
-Jak Audio CBL USB 1a:
https://www.jak-audio.com/sk/cbl-usb-1a/Zatial najlepšie. Proti vyšie uvedeným najvykreslenejšia scéna, najviac vzdušný, pekné jemnejšie podané detajly, hladký. Asi by som ani nehľadal ďalej a už som ho skoro kúpil. Ale šetřilek vo mne sa ozval:-)
-Supra Excalibur USB. Pre mňa trochu pozitívne prekvapenie vzhľadom k cene a že to je Supra.
Najlepši bas, nie čo sa týka objemu ale jeho ohraničenia, ataku a vykreslenia. Obdobné zlepšenie ako s Jak Audio čo sa týka vykreslenia scény, o niečo je užšia ale hlbšia. O niečo tmavší a pevnejši prejav ako Jak Audio. Najvýraznejšia miera “skludnenia” a akoby odfiltrovanie časti vyšších harmonických. Avšak bez pocitu straty detailu. Proti “tkaničke” je detailu rozhodone viac, avšak sa na vás menej hrnú.
Takže som sa rozhodol aj kvôli velmi priaznivej cene pre Supru (139,- Eur za 1m). Na klasike a akustike som o niečo častejšie preferoval Jak Audio, na rockových a moderných žánroch o niečo častejšie Supru.