mrba

Re: mrba

Příspěvekod mrba » čtv 10. srp 2017 20:10:32

Keď vyrábam filter v REW (ale aj v rePhase) musím udať pre akú vzorkovaciu frekvenciu sa generuje. A pre tú frekvenciu potom vo foobare cez SOX prevzorkovávam. Ako je to v jRiveri? Aký filter tam Ty zadávaš?
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

Re: mrba

Příspěvekod kryton » čtv 10. srp 2017 20:17:19

mrba píše:Keď vyrábam filter v REW (ale aj v rePhase) musím udať pre akú vzorkovaciu frekvenciu sa generuje. A pre tú frekvenciu potom vo foobare cez SOX prevzorkovávam. Ako je to v jRiveri? Aký filter tam Ty zadávaš?

Právě že v JRiver si to aplikace umí sama převzorkovat podle právě přehrávaného souboru nebo je možné použít speciální konfigurační texťák, kde se uvede pro každou vzorkovačku impulsní odezva filtru na stejné frekvenci.

Jak by se ve foobaru řešilo, kdyby se neprovádělo převzorkování všech tracků na jednu společnou frekvenci (např. 384kHz)? Muselo by se při přechodu na track s jinou vzorkovačkou lézt do konfigurace foobaru a ručně měnit impulsní odezvu filtru v convoleru? Nebo existuje nějaký chytrý postup, který to umí automaticky? Podporuje to třeba tyto konvoluční konfigurační texťáky?

http://convolver.sourceforge.net/config.html

Ptám se, protože teď s foobarem něco zkouším a tohle by byl dost opruz. Předem díky za nasměrování.
Linux/MPD/Brutefir (DRC - Rephase), klient MAFA -> ALSA(32b) -> USB3.0 -> ADI 2 Pro DAC (XLR) -> BVA PRE1/PA300SSE (XLR) -> VMA I Evo, Kabeláž: Belkin Premium USB, Sommer Cable Albedo XLR, reprokabel RG213
Uživatelský avatar
kryton
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv 22. zář 2016 15:58:08

Re: mrba

Příspěvekod mrba » čtv 10. srp 2017 20:22:12

Žiaľ, neviem o tom, že by to foobar2000 nejako vedel. Preto používam len jednu vzorkovaciu frekvenciu. Viem, že to teoreticky nie je ideálne, ale rozdiel ušami nepočujem, tak som sa s tým uspokojil.
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

Re: mrba

Příspěvekod kryton » čtv 10. srp 2017 20:27:02

Ještě mám jeden dotaz, :-) Jakou bitovou hloubku u definice filtru používáš (u impulsní odezvy)? Tam je taky ve foobaru potřeba, aby bitová hloubka byla stejná jako přehrávaný track? Díky za trpělivost.
Linux/MPD/Brutefir (DRC - Rephase), klient MAFA -> ALSA(32b) -> USB3.0 -> ADI 2 Pro DAC (XLR) -> BVA PRE1/PA300SSE (XLR) -> VMA I Evo, Kabeláž: Belkin Premium USB, Sommer Cable Albedo XLR, reprokabel RG213
Uživatelský avatar
kryton
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv 22. zář 2016 15:58:08

Re: mrba

Příspěvekod mrba » čtv 10. srp 2017 20:32:07

Filtre generujem 32 bitové, ale či foobar posiela do DACu 32 alebo 24 bit nejako neviem nájsť.
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

Re: mrba

Příspěvekod kryton » čtv 10. srp 2017 21:13:17

mrba píše:Filtre generujem 32 bitové, ale či foobar posiela do DACu 32 alebo 24 bit nejako neviem nájsť.

Mám teď doma převodník s vestavěným bit perfect testem pro všechny kombinace bitové hloubky a vzorkovačky. Převodník má 32bit ASIO rozhraní. Test se provádí pomocí speciálních WAVů dodávaných výrobcem. Pokud je vše OK na displeji převodníku se napíše, že detekoval testovací bit perfect soubor (uvede bitovou hloubku a vzorkovačku). Ve foobaru to funguje OK s výjimkou 32bit tracků (bez ohledu na vzorkovačku). 32bit track převodník vyhodnotí, jako 24bitový. To znamená, že foobar sice pošle do převodníku 32bit slovo, ale datový obsah je pouze na 24bitech, zbytek usekne. V JRiver MC funguje i 32 bit OK.

Teď jsem si chvíli hrál s konvolerem ve foobaru. Konvoler funguje i při neshodné vzorkovačce tracku a filtru (asi tedy konvoler umí impulsní odezvu převzorkovat), ale poslechově je to v takovém případě bída a nejsou to žádné nuance, je to nepoužitelné. Při shodné vzorkovačce orginální impulsní odezvy filtru a tracku je vše zvukově v pořádku.
Linux/MPD/Brutefir (DRC - Rephase), klient MAFA -> ALSA(32b) -> USB3.0 -> ADI 2 Pro DAC (XLR) -> BVA PRE1/PA300SSE (XLR) -> VMA I Evo, Kabeláž: Belkin Premium USB, Sommer Cable Albedo XLR, reprokabel RG213
Uživatelský avatar
kryton
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv 22. zář 2016 15:58:08

Re: mrba

Příspěvekod mrba » čtv 10. srp 2017 21:17:03

Je to tak, ak sa nezhoduje vzorkovacia frekvencia, zmení sa úplne aj frekvenčná odozva. Overil som si to aj meraním.

A či je 24 alebo 32 bitov je asi jedno, prevodník to s takou presnosťou pravdepodobne aj tak analogovo nedá a ja to ušami určite nerozoznám.
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

Re: mrba

Příspěvekod mrba » pát 11. srp 2017 8:02:22

Aké si mal nastavenie "Output" vo foobare, keď usekávalo 32 bitobé slovo?

Môžeš to ešte vyskúšať pre WASAPI s nastavením output format raz 24 bit a raz 32 bit ?

FoobarOutput.jpg
FoobarOutput.jpg (114.63 KiB) Zobrazeno 2287 krát
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

Re: mrba

Příspěvekod kryton » pát 11. srp 2017 12:48:13

Měl jsem tam ASIO driver. Stejný jako při testu v JRiver MC. K vyzkoušení přes WASAPI se dostanu až po víkendu.
Linux/MPD/Brutefir (DRC - Rephase), klient MAFA -> ALSA(32b) -> USB3.0 -> ADI 2 Pro DAC (XLR) -> BVA PRE1/PA300SSE (XLR) -> VMA I Evo, Kabeláž: Belkin Premium USB, Sommer Cable Albedo XLR, reprokabel RG213
Uživatelský avatar
kryton
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv 22. zář 2016 15:58:08

Re: mrba

Příspěvekod mrba » pát 11. srp 2017 15:45:58

To nenáhli, len som bol zvedavý. DAC je od MSB Technology?
Uživatelský avatar
mrba
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv 22. zář 2016 20:30:30
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na Osobní vlákna - kdo je kdo

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník