ideTone (reprosoustavy)

ideTone (reprosoustavy)

Příspěvekod Kocour » stř 25. úno 2026 14:09:32

Rád bych tímto představil svoji značku ideTone. Na rozdíl od PKAudio se jedná o komerční nabídku reprosoustav, které budou ke slyšení u mne v poslechovém studiu. Chci tak své reprosoustavy zpřístupnit širšímu okruhu zájemců.
V tuto chvíli je prvním modelem 2p reprosoustava Sara, která bude ke slyšení v Praze AVS2026.
Druhým modelem bude Reva, stojanové 2p, které bude dokončeno v květnu.

Webové stránky jsou ještě ve vývoji, ale základní již zmíněné informace platí.
https://idetone.cz/index.php/sara/

DSC_0789i.png
DSC_0789i.png (479.56 KiB) Zobrazeno 1267 krát
Ansuz C2 -> Esoteric K01-XD -> Ansuz C3 -> Pass Labs Int-25 -> Ansuz C2 -> moje repro
Kocour

Re: ideTone (reprosoustavy)

Příspěvekod blesk » stř 25. úno 2026 14:26:45

Kocour: Paráda držím palce a teším sa do Prahy na ich posluch. Designovo si tomu dal ešte nejaký šmrnc navyše proti doterajším PK Audio.
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod Kuba4 » čtv 26. úno 2026 14:57:41

Super. Je dobře, že si to dotáhl na oficiální značku, Kocoure. Přeju úspěch.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, DUAL CS-529, JBL 4430
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000
Kuba4

Příspěvekod kryton » pát 27. úno 2026 23:24:53

2 Kocour: Taky gratuluji k odvážnému kroku a přeji hodně úspěchů. PKAudio je tedy navždy minulostí? Všiml jsem si, že webovky už jsou nedostupné. Podle mě to byl jeden z nejzajímavějších zdrojů informací o reprosoustavách. Ale asi to je v kontextu nové značky logický krok,
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

Příspěvekod Kocour » sob 28. úno 2026 9:13:31

PKAudio stranky bezi dal. Obcas nemusi fungovat, protoze webnode dela nejake updaty, ale to je vzdy prechodne. Chci ty stranky nechat bezet, podobnych zdroju moc neni, a u nas uz vubec ne, a stalo me to uz dost usili.
Ansuz C2 -> Esoteric K01-XD -> Ansuz C3 -> Pass Labs Int-25 -> Ansuz C2 -> moje repro
Kocour

Příspěvekod kryton » sob 28. úno 2026 11:04:03

Super, už se tam dostanu. Asi nějaký chvilkový noční výpadek.
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

Příspěvekod blesk » sob 21. bře 2026 8:25:28

Nové IdeTone Sara patria k tomu najlepšiemu na prebiehajúcej výstave v Prahe. Krásny bohatý, frekvenčne pefektne na seba nadvazujúci, vykreslený pritom neunavujúci a prirodzený. Zvládajú výborne aj všetku klasiku ktorú sme do nich púštali, rovnako tak aj moderné žanre. Gratulujeme. Kto sa na výstavu ešte chystá vrelo odporúčam
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod Kuba4 » sob 21. bře 2026 9:14:28

Ano. Jak píše Blesk, plný a vyvážený zvuk. Jeden z nejlepších na výstavě.
Přílohy
Puma_20260319_231726.jpg
Puma_20260319_231726.jpg (121.15 KiB) Zobrazeno 606 krát
Marantz CD-17, PM-16 Casea, DUAL CS-529, JBL 4430
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000
Kuba4

Příspěvekod dawsoo » stř 25. bře 2026 12:23:43

Velká gratulace Petře,jsem moc rád že bedny měly na výstavě úspěch. Začít s 2p kvalitně osazeným klasickým řešením mi příjde rozumný,ale těším se i na regály a hlavně i nějaký vícepásmovky.

Nechceš něco napsat více ke značce (jak vznikl název,filozofie je daná asi PKAudio a cíle jsou lokal/global trh)? Věřím že by to určitě zajímalo víc lidí nejen nás tady. Jinak obdivuju tvou odvahu a žes do toho prásknul naplno a držím palec,pokud se ti povede to dělat fultime.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Příspěvekod Kocour » stř 25. bře 2026 13:39:34

Davide, dekuji za uznani. Rad napisu vic.

Nazev ideTone je slozenina "ideal tone", rad si hraju se slovy, nazev musi mit urcity vyznam a vyjadrovat hodnoty znacky. Nechtel jsem zaroven nic okazaleho, a ideTone mi znelo hezky normalne, a dvoubarevnost tomu dodala tak akorat smrnc. Zakladam si hodne celistvem designu, zvuk + mereni + vzhled, nic nesmi zaostavat, vse v harmonii, a je to urcite dano vyvojem behem ery PKAudio. Zaroven jsem i nasel svuj zvuk, ktery mam dlouhodobe rad. Urcite nemusim hyper detailni veci, je to vzdy na ukor neceho jineho (a tohle jsem slysel na vystave od lidi vicekrat). S modernimi menici je snadne zvuk prilis vysusit a pritvrdit, pusobi to ultra detailne, ale bohuzel jen pusobi. Jde to totiz udelat detailni, ale neunavujicim zpusobem, pro me je hudba relax a tak reprodukce nesmi vyrusovat, ale spise pusobit spojite a ucelene, otevrene ale zaroven hladce. Rozhodne ne patlajici jakymkoliv zpusobem ci slova smyslu, a zaroven ne na efekt, z toho jsem uz vyrostl. Zaroven i takoveto 2p musi podavat vsechny zanry na velmi vysoke urovni, takze zkousim pri ladeni kdeco (zakladem je klasika, elektronika, jazz, blues,...). No, je to trochu proti soucasnemu trendu, na druhou stranu vnimam ze to dost lidi oslovuje, nejem u me v poslechovce, ale i na vystave. Tomu je podrizen cely navrh, pocinaje menici a filtry, a reseni a volby se musi vhodne doplnovat. Nemam rad to tak nejak nahazet, a pak korigovat vyhybkou a smirovat se s kompromisy at uz na strane mereni nebo zvuku.

Co se tyka trhu, planu, vizi a snu, rika se "think globally, act locally", takze bych rad i ven, jen vse musim delat postupne. Na vystave bylo dost navstevniku i prodejcu ze zahranici, mluvil jsem s nimi, .... uvidime.

V tuto chvili jsem vystartoval s 2p Sara, a do tech jsem dal to nej z meho umu. Od zacatku jsem chtel design, ktery zaujme, a hodiny u Solidworksu se vyplatily. Vysledek je nejen technicky funkcni, ale snoubi i estetiku a prirozenost, diky kombinaci dreva a frezovani bocnic do profilu kridla, ci terminaly v podstave, nebo drazky mezi korpusem a bocnicemi. Tohle vse znacne komplikuje vyrobu, prave tyhle detaily to ale podtrhuji a vse to funguje jako celek. Dale i ten zaves Purifi plus zkrabaceny pasek, opet maly detail, ale zaujme. Mereni je jak zvykem vyborne, a vysledkem je krasne siroka smerovost, a je to slyset, zvuk zaplnuje mistnost prirozene, a vytvari prostor jak do sirky, tak i do hloubky. A prave prostor byl jeden z aspektu, ktery jsem behem vystavy slysel casto. Purifi je krasne na pomezi mezi urcitou analyticnosti a zaroven vrelosti, je jiny nez skenspik a dalsi stredobasy, a dost mi pripomina W18NX003. Rozsah dolu je na 2p moooc pekny, klasika se da poslouchat zcela jiste. Stredy jsou tez vyborne, a dost jsem to balancoval, protoze trochu stredu navic a jiz zvuk pusobil mirne koupelnove a zpevaci obcas vystrceni moc vepredu. S paskem to tez nebylo snadne, je to unikatni kousek, a tak na nej neplati omezeni jako na klasicke pasky, ale je treba i tak byt opatrny a nepoustet ho moc dolu. Skoncil jsem s LR2 na asi 2700Hz. Dost jsem tomu nakladal abych zjistil, jestli to zvladne. Zkresleni ma fantasticke i dole, takze merenim se orientovat moc neda. Urcite jsem nechtel tenky zvuk a ukvicene housle pri vyssi hlasitosti.
Prepinani urovne vysek je reseno tak, aby nebylo v prime ceste vyskace a nedegradovalo tak zvuk. A navic pred vyskacem neni rezistor, zatlum je delany jinak, sice opet komplikace, ale stoji za to. Ladeni vysek bylo pracne, a desetiny dB v urcitem pasmu byl rozdil mezi soucasnym hladkym zvukem a neustalou kovovou otravnosti a tvrdosti. Takto jsou vysky krasne ciste a expresivni, zaroven ale nekousou, a je to charakterem hodne vzdalene mekym kalotam, a dost podobne dobremu beryliu.

Urcite chci pripravit i 3p model, a jiz mam nakreslene varianty. V tuto chvili ale vice neprozradim, osobne mozna ano. Nemuzu to slibovat, ale rad bych to mel pripravene na vystavu pristi rok. Jedno je jiste, bude to uz velky zvuk a basak bude basak.

Osobne se da probrat vice.

A jeste jedna vystavni. Celkove jsme to ladili aby vzhled a pocit v expozici byl ruku v ruce se zvukem a vzhledem reprosoustav, racku a komponentu.
IMG-20260324-WA0041.jpg
IMG-20260324-WA0041.jpg (235.05 KiB) Zobrazeno 385 krát
Kocour

Další

Zpět na Prodejci a výrobci