Poznáte poslechem zvukovou signaturu class D zesilovačů?

Poznáte poslechem zvukovou signaturu class D zesilovačů?

Slyšel jsem class D zesilovače. Zvukovou signaturu výkonových class D zesilovačů poslechem poznám a jejich zvuková signatura mi vadí.
13
37%
Slyšel jsem class D zesilovače. Zvukovou signaturu výkonových class D zesilovačů poslechem poznám a jejich zvuková signatura mi nevadí, resp. ji vyhledávám.
4
11%
Slyšel jsem class D zesilovače. Zvukovou signaturu výkonových class D zesilovačů poslechem nerozeznám od lineárních zesilovačů
7
20%
Nikdy jsem class D zesilovač neslyšel.
11
31%

Celkem hlasů : 35

Re: Poznáte poslechem zvukovou signaturu class D zesilovačů?

Příspěvekod aretax » stř 21. led 2026 5:47:59

skypi píše:Tak jestli to mělo být třeba na mne :) , tak já slyšel zesilovač ze stejným modulem IcePower, jako máš v tom Rowlandu a už se to řešilo dříve na vedlejším foru ( https://www.highendforum.cz/viewtopic.p ... and#p70319 ). Dobře to nehrálo a technicky to opravdu není "nic moc". Že se to Tobě to líbí, jak Rowlouš hraje a vyhovuje, proč ne. Ale je to platné jen pro Tebe a Tvoje uši.

Myslím, že každý, kto sem píše, píše iba to, čo platí pre jeho uši. Však som to aj vo svojom príspevku napísal, že je to iba moje hodnotenie. Iba maličkosť: ľudia, čo boli u mňa potvrdia, že to platilo aj pre ich uši. Čo je vo vnútri prístroja ma nezaujíma, ani keby bol naplnený pieskom. Pre mňa je dôležité, ako hrá, prípadne ako to vyzerá. Ak niektorý výrobca dokáže s lacnými súčiastkami dosiahnuť špičkový zvuk, tak pred ním "klobúk dole". Pýtať si za to môže iba toľko peňazí, koľko sú mu zákazníci ochotní zaplatiť. Píšeš, že si "slyšel zesilovač se stejným modulem...", ale nepočul si ten, o ktorom píšeš. Rovnaké súčiastky používajú mnohé značky a pritom každý ich výrobok hrá inak. Nechcem tu tvrdiť, že práve tento koniec je ten najlepší. Ako píšeš, mne mimoriadne vyhovuje a to mi stačí, ale ja osobne by som si nedovolil hodnotiť niečo, čo som nikdy nepočul.
aretax

Příspěvekod aretax » stř 21. led 2026 5:55:06

Predpokladám, že si uverejnil meranie PA300.
Myslím, že v minulosti sme sa dosť napádali. Navrhujem, aby sme aj toto fórum neznehodnotili, aby sme sa držali
od seba bokom a prestali sa napádať. Ako som aj v minulosti písal, naše chápanie hifi je rozdielne. Ty preferuješ
merania, prípadne technickú stránku, ja posluch. Každý máme svoj názor a mali by sme sa navzájom rešpektovať.
aretax

Příspěvekod BVa » stř 21. led 2026 8:44:31

2 aretax
Predpokladáš špatne , je to meranie konca s IcePower modulmi, ten tvoj JR s rovnakými modulmi nebude iný..A pokiaľ ide o prístup, nepreferujem samoúčelné merania , ale podľa možnosti vernú (=presnú) reprodukciu, nie "peknú, ľúbivú, zaujímavú". Merania sú len cesta k dosiahnutiu vernej, presnej reprodukcie. Ak ťa zaujíma rovnaké CCIF (19+20kHz) meranie PA300, môžem ti poslať.. Zložky CCIF skreslania sú o 40dB (100x) a viac nižšie pre 200W/4ohm.
PC, DAC D10B, PRE1, PA300SSE, 12"bas+ 1" driver, Sandhorn by MaBat
BVa

Příspěvekod aretax » stř 21. led 2026 20:10:55

Ak ťa zaujíma rovnaké CCIF (19+20kHz) meranie PA300, môžem ti poslať.. Zložky CCIF skreslania sú o 40dB (100x) a viac nižšie pre 200W/4ohm.

Nezaujíma...
aretax

Předchozí

Zpět na Zesilovače