JAK-AUDIO ARCHE 1a - Novy elektronkovy zosilnovac posluch

JAK-AUDIO ARCHE 1a - Novy elektronkovy zosilnovac posluch

Příspěvekod Staticx » pon 04. kvě 2026 15:48:28

Ahojte,

Som zacinajuci maly vyrobca v oblasti Hi-Fi audiotechniky.
Moj prvy vyrobok bol DAC s integrovanym preampom, ktory som tu uz publikoval asi pred rokom.

Pred nedavnom som dokoncil dalsi vyrobok, jedna sa o elektronkovy vykonovy monoblok.
Chcel by som poprosit nadsencov do tejto oblasti o vypocutie si mojho vyrobku, aby som mal spatnu vazbu z viacerych smerov.
Ak mate niekto zaujem a ste najlepsie zo zapadneho Slovenska, dajte mi vediet. Rad by som Vas navstivil vo vasej posluchovke, kde by ste na vlastnej zostave mohli posudit zvuk. Som zvedavy na Vas nazor.

https://www.jak-audio.com/sk/arche-1a/
Staticx

Re: JAK-AUDIO ARCHE 1a - Novy elektronkovy zosilnovac posluc

Příspěvekod blesk » čtv 07. kvě 2026 16:20:50

Aby to nezapadlo v mojom vlákne, tak to dám aj sem. Pár dní dozadu som mal doma možnosť si vypočuť elektrônkové monobloky Jak Audio Arché 1a:

https://www.jak-audio.com/arche-1a-en/

Koho oslovuje prirodzený organický zvuk s množstvom detailov a krásnym priestorom odporúčam si ich vypočuť ak bude príležitosť. Pozitívom je aj možnosť voľby z troch módov zapojenia a tak zmeny charakteru zvuku. Zároveň to nie je žiadna továreň na skreslenia a šum nie je prítomný ani s uchom na výškačoch. Bonusom je perfektné a estetické prevedenie na profi úrovni.

Zvuk v superlineárnom režime najviac konvenoval s tým čo od zosilňovača očakávam.
Dá sa najviac, najmä v tomto režime, prirovnať k vydareným A-class tranzistorovým zosíkom. Na podanie vokálov je výborný (ešte hladší) prejav v triode mode bez spätnej väzby. Triode mode s ľahkou spätnou (lokálnou) väzbou je niečo medzi.
Zvuk je celkovo dosť neutrálny a pôsobí otvorene, detailne ale zároveň velmi prirodzene. Výkon aspoň u mná postačoval aj na hlasný posluch.
Přílohy
IMG_8229 – stredný.jpeg
IMG_8229 – stredný.jpeg (77.86 KiB) Zobrazeno 150 krát
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
blesk

Zpět na Zesilovače