Ač som to vlastne nikdy nemal v úmysle, jednak (možno prekvapujúco

) už niesom žiadny lovec nuancií D/A prevodníkov a potom DX9 tak či tak zostane ako amp pre sluchátka akokoľvek by porovnanie skončilo, miestny kolega ma poprosil o porovnanie,
využil som si tú trochu volného času (Sám doma I.) a pevných nervov s prepájaním pre porovnanie 2 rôznych implementácií D/A prevodu.
Po hodine posluchu som mal viacmenej jasno, žiadne dva naprosto rozdielne svety, ak to pojať v hifistickej hantýrke Cyan bude zrejme lepší vo vykreslení 3D priestoru a DX9 sa javil schopnejší vo vykreslení jeho šírky, ale chýbala mu schopnosť priniesť taký ten holografický dojem čo vraj vedia hlavne R2R prevodníky.
DX9 som používal až do tejto chvíle v móde preampu, ale povedal som si, že ešte skúsim DX9 použiť ako pure DAC a prepojím ho tiež s pasívnym preampom od Khozma, ktorý používam k Cyanu a som s týmto kombom celkom v Zene. Musím uznať, že zmena DX9 pomohla a ten začal konečne hrať aj viac 'do hĺbky' a celá scéna ešte sa viac otvorila.
V tejto chvíli vlastne niesom schopný povedať, či by som bol schopný počuť rozdiely v slepom teste, čo mi hovorí, že nemá ďalej zmysel sa tým zaoberať a pravdepodobne vačším prínosom bude to ak hodím tlstú deku na TV medzi bedňami

Ak to zhrniem, v podstate som si upevnil názor, s ktorým súznim už nejaký čas, že rozdiel medzi dvoma kvalitne implementovanými modernými prevodníkmi určuje vo veľkej miere mimo iné aj jeho zosilňovacia časť, technológia prevodu asi nie až tak moc..
Aby z tohoto porovnania bola predaná aspoň trochu užitočná informácia, tak čo sa týka DX9, v kontexte čínskych mašiniek to istotne nebude to najlepšie na výber v pomere cena/výkon, ale dostávate navyše moc pekné zpracovanie a dizajn,
možnosti nastavenia, I/O atd. Cyan2, čo sa týka zpracovania určite nezaostáva, skvelý zvuk a merania (v rámci R2R konkurencie), len 2 veci, ktoré by sa určite dali vyriešiť lepšie, automatické prepínanie vstupov je peklo, ako aj led diody predného panelu, ktoré žiaria asi tak 20x viac ako by mohli.