Topping PRE90

Re: Topping PRE90

Příspěvekod dawsoo » stř 06. srp 2025 15:34:18

oupee: tak jo si vzájemně půjčíme a porovnáme každej na svým řetězci,dobrej nápad. :idea:

kryton: Marku mohu tě poprosit až budeš mít samože chvilku a samože pokud bys byl ochoten, pískl bys prosím klasickou sadou THD+Multi. SU-Xko s Pre-90 a bez samože XLR? Jen jak to vypadá ve srovnání s L70 jak jsem to zkoušel v jiným vlákně já. Myslím že by nás to všecky moc zajímalo. nemyslím si že to bude nějakej rozdíl,obvodově to bude podobný jen asi složitější kvůli více vstupům a asi i jinak budou buffery výstupů.

ASR měření je tady:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.18283/
Přílohy
topping-pre90-balanced-single-ended-preamplifier-nfca-black.jpg
topping-pre90-balanced-single-ended-preamplifier-nfca-black.jpg (138.38 KiB) Zobrazeno 1085 krát
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Příspěvekod oupee » úte 26. srp 2025 14:43:23

oupee

Příspěvekod oupee » úte 26. srp 2025 19:23:59

Tak už jsem to nevydržel a rozebral ten ovladač, stejně bych ho jednou vzteky rozštípal. Koukal jsem kamerou mobilu že je ta infra LED dost utopena tak jsem se rozhod že ji nastavim a povytáhnu. Samozřejmě to nepomolo protože to je směrový jak laser. Respektive se to zlepšilo na +/- 30° ale! Pokud zmáčknu tlačítko "bokem", držím a namířim na PRE tak se stejně nic nestane. Po zmačknutí tlačítka totiž asi jako první odchází informace na probuzení toho jednočipu v PRE. Doufám že zkrachujou.
Alespoň podle toho poštěváku rozeznám ty ovladače ve tmě.
Obrázek
oupee

Příspěvekod kryton » úte 26. srp 2025 21:07:49

dawsoo píše:kryton: Marku mohu tě poprosit až budeš mít samože chvilku a samože pokud bys byl ochoten, pískl bys prosím klasickou sadou THD+Multi. SU-Xko s Pre-90 a bez samože XLR? Jen jak to vypadá ve srovnání s L70 jak jsem to zkoušel v jiným vlákně já. Myslím že by nás to všecky moc zajímalo. nemyslím si že to bude nějakej rozdíl,obvodově to bude podobný jen asi složitější kvůli více vstupům a asi i jinak budou buffery výstupů.

Až budu mít SU-X zase k dispozici, tak to prubnu. Zatím je tady dřívější měření THD s DO200 Pro a Pre90.

DO200Pro + Pre90:
Obrázek

Pouze DO200Pro:
Obrázek
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

Příspěvekod dawsoo » úte 26. srp 2025 22:57:20

oupee píše:Tak už jsem to nevydržel a rozebral ten ovladač, stejně bych ho jednou vzteky rozštípal. Koukal jsem kamerou mobilu že je ta infra LED dost utopena tak jsem se rozhod že ji nastavim a povytáhnu. Samozřejmě to nepomolo protože to je směrový jak laser. Respektive se to zlepšilo na +/- 30° ale! Pokud zmáčknu tlačítko "bokem", držím a namířim na PRE tak se stejně nic nestane. Po zmačknutí tlačítka totiž asi jako první odchází informace na probuzení toho jednočipu v PRE. Doufám že zkrachujou.
Alespoň podle toho poštěváku rozeznám ty ovladače ve tmě.
Obrázek

Jojo s tímhle mě topping taky sere,ty jejich dálky jsou fakt peklo uplně všechny i ta BT která je snad ještě horší. Problém je i u tý fotodiody na preampech dacích že je schovaná a zarvaná moc vevnitř... napadlo mě to vyměnit z nějakýho starýho krámu kde dálka+čidlo chodily dobře.

Kryton: jasný v pohodě a klidu,ten tvůj kosmík je opravdu o dost lepší než mám já ,DO200pro mi nikdy takhle pěkně neměřila.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Příspěvekod blesk » stř 27. srp 2025 7:10:32

oupee píše:https://youtu.be/5XsgykXGINI?si=q3UAzVDFDFBQpDV-

Tentoraz Srboljub moc nechválil. Podla toho hodnotenia to ma atributy zvuku sko stare “dobre” Sabre DAC-y z pred par rokov. S tými diaľkovými sa im už aj čudujem že to za tie roky nevyriešili, odjakživa sa na to sťažujú užívatelia. Akurát u preampu by mi to teda dosť vadilo. Hlasitost regulujem dosť často
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
blesk

Příspěvekod dawsoo » stř 27. srp 2025 7:32:28

Pokud se pre90 chová stejně jako L70 a nedal ji tři dny na rozehrání,tak se ani hodnocení moc nedivím,měl jsem první dny chuť taky L70 vrátit nebo vyhodit (viz mé vlákno k ní). :D Ale pak si to sedlo a hraje parádně.... No s dálkama od Topiče, vadilo mi to moc a vadí stále u E50 E70 i nyní L70,vyřešil jsem to fyzickým natočením komponent přímo ke mě a funguje to,problém není dosah ale úzké úhly...

Jinak jsem se koukal již dříve na tyto dva odkazy a srovnání to je myslím určitě zajímavý,zvláště pokud člověk nemá více zdrojů zvuku a stačí mu jeden xlr vstup,L70 má kratší signálovku (jen dva OPA v cestě, pre90 má zdá se 3-4 + L70 silnější zdroj a filtraci kvůli nízkoimpedanční zátěži sluchátek) ,což může být obojí pro zvuk i drobná výhoda :
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.18283/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.39767/
dawsoo

Příspěvekod blesk » stř 27. srp 2025 10:08:32

Stále mi to hlava nebere (nerozporujem), že nejaký proces formátovania doslova pár kondenzátorov urobí rozdiel od “na vyhodenié” po “excelntné”. To sú dva opačné protipóly hodnotenia. Kryton aj ty si mal taký dojem že sa zvuk tak drasticky zmenil od vybalenia po posluch neskôr?
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif,Furutech,Viablue,Viborg,prepoje:DYI RCA,Audioquest
blesk

Příspěvekod dawsoo » stř 27. srp 2025 10:45:48

Mě také ne,setkal jsem se s tím fakt v takové míře až nyní,poprvé asi u E70 v roce 2022-23. Zda je to dáno transparentností že je slyšet uplně vše,protože to nemaskují jiné věci,nebo obvodovou konstrukcí či použitými typy fakt nevím,ale opravdu je to tak ačkoli moje racionální já se tomu také vzpírá. je mi jasný že někdo řekne že to je o tom že si zvyknu,ale tak to není neb vždy srovnávám s nějakou neměnnou referencí a vše k tomu vždy vztahuju a nejsem navíc sám se zcela stejnou zkušeností u konkrétních přístrojů.
dawsoo

Příspěvekod kryton » stř 27. srp 2025 10:57:07

Srboljub poslouchá všechno na Kefech. Proto tolik preferuje R2R. Při poslechu určitě žádný tester neodpojuje PE a bůh ví kolik zařízení ve třídě 1 mají v řetězci. Po přinesení nového Pre90 domů mi připadalo, že jeho zvuk je světlekší než je zdrávo, ale pak tento dojem pominul. Takže asi šlo o to, co píše dawsoo.
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

PředchozíDalší

Zpět na Digitál (Zdroje signálu, HTPC, DAC a DSP)...