Tomu rozumím,problém je že se musíš furt trefovat do záznamu,takže se ti značně zůží výběr. Mě velmi vadí kontaminace kterou u tzv eufonických řešení vždy bohužel/bohudík? slyším a toto vadí velmi třeba mě=stejnozvuk a typická signatura.
Já poslouchám uplně všechno krom rapu, tvrdýho metloše a extrémností co s hudbou a harmonií nemají moc společného,dříve jsem to měl podobně jak ty,ale nebyl jsem když jsem se snažil zvuk ohýbat a dorovnávat řetězcem nikdy dlouhodobě spokojený a měl jsem neustále tendence něco ladit a měnit a utrácet čím dál více bez efektu...až jsem postupně za roky došel k tomuto.
Jako živá hudba nezahraje opravdu nic (protože snímání zvuku zpracování převod záznam a postprodukce),s tím jsem se smířil už dávno a tuplem pak co jsem začal dělat to co dělám,ale dokážu doma dostat z hudby emoce a atmosféru také,mohu poslouchat bez bolesti hlavy celý den, což považuji pro mne za dostatečné ke spokojenosti a naprosto chápu, že moje cesta asi není určitě pro každého,já k tomuto došel opravdu až po dlouhých letech kdy jsem v tom jel fulltime.
Moje cesta je "chci slyšet více" chci "větší rozdíly" mezi záznamy,chci slyšet v maximální možné míře záměr zvukového mistra co nahrávku vytvářel. To jedinné mohu ovlivnit,co na záznamu není nebo je špatně nic už neopraví,pouze se to může různě skrývat, nebo přebíjet a maskovat něčím jiným,což mě se z principu nelíbí a vadí mi víc než nahatý ne moc povedený záznam.
Já měl a mám asi i výhodu v tom, že mam jako věčnej šťoural ve všem eletrickým, možnost nahlížet pod pokličku a ovlivňovat i přímo celek na všech pozicích v řetězci tak, abych to co nejlépe vyvážil a otevřel potenciál v maximální míře s limity danými použitým základem,s cílem abych mohl poslouchat bez únavy celé dny prakticky cokoliv. Byla a je to někdy mravenčí práce,ale stojí mi to za to,nestojí mě to nesmyslný peníze, ale naopak můj čas, což mi až tak nevadí, protože se tím bavím a dělá mi to radost.

Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma