Audio Video Show Warschaw 2025

Audio Video Show Warschaw 2025

Příspěvekod blesk » pon 27. říj 2025 0:16:33

Práve sme sa vrátili po troch dňoch z Waršavy plný dojmov nielen z hifi.
Boli sme od úplného otvorenia v piatok až do úplného záveru v nedeľu a niektoré expozície sme navštívili aj 4-5x.
Rozhodne to stálo za to vidieť, počuť a “ochutnať” to na živo.
Opäť sme si potvrdili že Polské lacné kura z Lídla nie je Poľsko.
Keďže sme doleteli už tesne po 8-mej hodine ráno a výstava žačínala až o 12tej, začali sme upršanou prechádzkou starým mestom. Keď sme už dostatočne navlhli, zapadli sme do malebného podničku s chutnými raňajkami
IMG_3909 strednej veľkosti.jpeg
IMG_3909 strednej veľkosti.jpeg (95.37 KiB) Zobrazeno 762 krát

Výstavu sme začali na národnom futbalovom štadióne. Tu bola aj väčšina toho najlepšieho.
Na úvod niečo z mojich top 5.
IMG_3927 strednej veľkosti.jpeg
IMG_3927 strednej veľkosti.jpeg (76.84 KiB) Zobrazeno 762 krát

Wilson Audio Alexx V s elektronikou Dan d’Agostino monoblokmi a DCS Vivaldi Apex DAC-om
Plnorozsahová muzikálna a celkovo univerzálna, zábavná zostava, kde som vydržal asi najdlhšie počúvať
IMG_3994 strednej veľkosti.jpeg
IMG_3994 strednej veľkosti.jpeg (90.16 KiB) Zobrazeno 762 krát

Monumentálne a najdrahšie reprosústavy výstavy - Kroma Atelier Maribel osadená top meničmi od Scan Speak s elektronikou Ypsilon, Taiko… od Slovenských Dream Audio. Opať plnorozsahový muzikálny zvuk s trochu ašte väčším akcentom na spodné a najvyššie pásmo ako u Wilson Audio Alexx V.

Pokračovanie zajtra
iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Re: Audio Video Show Warschaw 2025

Příspěvekod Juri » pon 27. říj 2025 9:22:30

Moc pěkné! Díky za report
Juri

Příspěvekod blesk » pon 27. říj 2025 13:42:29

Do top 10 by som určite zaradil aj skutočne veľké Lorenzo s MSB
Lorenzo_4282 strednej veľkosti.jpeg
Lorenzo_4282 strednej veľkosti.jpeg (71.5 KiB) Zobrazeno 708 krát

Jedna z najvätších miestností, ktorú nemali problém tieto repro plnotučne nazvučiť. Detajlným plným, veľmi živým a pritom farebne vcelku prirodzeným zvukom. Jediná určitá výtka by smerovala k trochu väčšiemu podielu vysokých frekvencií.

Do top 20 sa určite zmestili aj najvätšie repro výstavy. Gryphon Kodo s elektronikou Gryphon:
IMG_3930 strednej veľkosti.jpeg
IMG_3930 strednej veľkosti.jpeg (60.05 KiB) Zobrazeno 708 krát

Čo by som pochválil bola ukontrolovanosť aj spodného pásma, velkosť zvuku a scény, farenosť a živosť. Chýbal mi tu však spodok a niekedy najvyššie výšky.

Taktiež do top 20 by som zardil aj hornové Zikra Audio (ZA). Zvuk však len z vinylu. Zvuk digitálnej vetvy tvorenej streamerom Antipodes s dnes už archaickým DAC-om Wadia z roku 1999 bol príliš zastretý a málo rozlíšený. Z vinylu to bol však veľký, prirodzene farebný, uvolnený aj keď nie úplne neutrálny zvuk.
Zikra_Audio_4316 strednej veľkosti.jpeg
Zikra_Audio_4316 strednej veľkosti.jpeg (83.39 KiB) Zobrazeno 708 krát
iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod blesk » pon 27. říj 2025 18:58:07

Tento rok som prvý krát počul Estelony hrať tak, že sa mi to páčilo. Bol to konkrétne model X Diamond Signature Edition. Čo je v hierarchii tretí model od vrchu a prvý, ktorý má basový menič smerom dopredu. Možno aj vďaka umiestneniu basového meniča zvuk neznel ako ostatné Estelony, teda ako malé budky so zle zladenými submi ale bol vykreslený, pevný a spojitý. Kralo sa z gramca Transrotor ale aj zo streameru Pink Faun 2.16 s elektronkovými koncovými zosilňovačmi Kondo
Mali sme to aj s krátkou prezentáciou od designéra Alfreda Vassilkova
Estelon_IMG_4321 strednej veľkosti.jpeg
Estelon_IMG_4321 strednej veľkosti.jpeg (101.41 KiB) Zobrazeno 673 krát
blesk

Příspěvekod blesk » úte 28. říj 2025 7:33:03

Okrem top 10 tu bolo celkom dosť zostáv ktoré boli menej okázalé aj keď stále rozhodne nie “ľudové” a hrali veľmi dobre.
Patrili medzi ne:
Magico S5 s Emm Labs:
Magico_S5_3933 strednej veľkosti.jpeg
Magico_S5_3933 strednej veľkosti.jpeg (86.64 KiB) Zobrazeno 633 krát

Precízne vykreslovanie, spojitosť pásiem, farebnosť, vyváženosť. Jemne možno na vrchu by to znieslo viac najvyšších výšiek. Celkovo velmi dobré a jedna zo zostáv kde som sa vracal opakovane.

Najmenšie stľpové Wilson Sabrina s elektronkovými Audio Research. Velmi pekne sa to počúvalo a nechýbali ani spodky ani precízne vykreslené všetky pásma. Aj tu som bol viac krát a vždy som si povedal - to je úľava.
Wilson_Sabrina_3960 strednej veľkosti.jpeg
Wilson_Sabrina_3960 strednej veľkosti.jpeg (95.96 KiB) Zobrazeno 633 krát

V podstate všade kde boli Magico alebo Rockport to bol zvuk ktorý sa mi viac menej páčil vždy len s nejakými pripomienkami. Rockport Lynx s VTL zosilňovačmi ma bavili počúvať. Obdobne zbukovo zamerané ako Magico:
Rockport_Lynx_3951 strednej veľkosti.jpeg
Rockport_Lynx_3951 strednej veľkosti.jpeg (83.17 KiB) Zobrazeno 633 krát
blesk

Příspěvekod blesk » úte 28. říj 2025 7:47:14

Za zvukovo vydarené by som určite označil aj Joseph Audio:
Joseph_Audio_3952 strednej veľkosti.jpeg
Joseph_Audio_3952 strednej veľkosti.jpeg (90.13 KiB) Zobrazeno 632 krát

Taktiež aj ďalšie Rockport Technologies, konkrétne model Rockport Lyra s elektronikou Electrocompaniet boli velmi dobré prakticky po každej stránke:
Rockport_Electrocompaniet_3989 strednej veľkosti.jpeg
Rockport_Electrocompaniet_3989 strednej veľkosti.jpeg (87.34 KiB) Zobrazeno 632 krát
blesk

Příspěvekod bubuxin » stř 29. říj 2025 17:21:05

Teraz, teraz tu bol. Tuto všade sedel.
Obrázek
Museli sme sa stretnúť. Aj sme sa. Pokecali sme, popočúvali sme. Na tom najlepšom sa s bleskom zhodneme, takže to veľmi opisovať nebudem. Len toľko že ma to často prekvapilo, pretože som to (priznám sa) nečakal. Napríklad ma prekvapilo ako dobre to hralo u ZenSati na elektronike msb a reproLorenzo. Doteraz som ich vnímal ako niečo naleštené a drahé. Ale ono je dôležité to správne zladenie komponentov a výsledok bude iný. Aké jednoduché. V takej konštelácii komponentov môžeme odobrať tú drahú kabeláž a dovolím si povedať, že výsledný zvuk nebude o nič horší. Robím si samozrejme srandu, veď všetci vieme že kábel je tiež komponent.
Obrázek

Vôbec neprekvapila zostava Wilson audio, D´Agostino, dcs. Počúvač od takej zostavy očakáva, že to aj bude dobre hrať teda plnorozsahovo, bez dynamickej kompresie, správne vyvážene. No, teda malo by to tak byť. Len to veľmi často nejde kvôli výberu hudby. Pánko targowy vyberá to „najlepšie“ z anglickej hudobnej scény, ja však počujem komprimované nahrávky s umelým dozvukom speváčkinho hlasu ktorý je ešte aj iný ako u sprievodnej gitary..... Hudba na želanie ,až sa podarí, naše očakávanie potvrdí.
Obrázek

Vedľajšia zostava značky Gryphon sa mi v piatok akosi nepáči. Hrá nejaký neznámy blues, ale je to bez basov, stredy prezentné a tenké. V nedeľu je to o dosť lepšie. Lovím v pamäti a uvedomujem si že na displeji pri basovej sekcii svietilo v piatok iné nastavenie.
Obrázek

Slimáky Bowersa a Wilkinsa (a tiež Laurinca) hrajú s koncákmiRotelMichi. Veľmi podarená kombinácia. Hrajú však dosť potichu, prezentujúci hovoril niečo o nízkej citlivosti. Nedával som celkom pozor, ale pamätám si číslo 76 dB.
Obrázek

Aj malé Wilsony s elektrónkovými Audio Research hrali pohodovo.
Obrázek

Dreamaudio.... tragický výber hudby, ale ľuďom sa to páči. Asi si to nikto z nich nekúpi a na tú hudbu už vôbec nie. Keď hrala klasika, tak nemám pripomienky. Hralo to naozaj veľmi dobre, až tak že pre mňa je to naj zvuk výstavy.
Obrázek

Rockport a Electrocompaniet.... „Môžem pustiť Yello?“ A osadenstvo nadšením urobilo tri mexické vlny.....
Obrázek

Clarisys a Lampizátor..... Kde je vľavo a kde vpravo? Na tom nezáleží. Stačí vedieť kde je dole (teda low) a kde je hore (teda high). TožHighEnd.
Obrázek
Obrázek

Focal, Naim a DolbyAtmos. Tu som počul viac zo zadných kanálov ako pri prezentácii DolbyAtmos v Bratislave. Celkom fajn, len tých káblov. To kábel, aj tu kábel.
Obrázek

Lacnejšiu (čítaj „za pár desaťtisíc“ a nie „za pár stotisíc“) zostavu predviedol Thivanlabs. Gramo, elektrónky, elektrónkový streamer a bedne. Na pár neznámych ukážkach mi to znelo dosť dobre a vyvážene.
Obrázek

Tu musím spomenúť náš Canor. Poľský distribútor komponenty predviedol na repro Triangel. Počuli sme ich aj s Perlistenmi a hmmmm, zaslúžili by si iné, lepšie repro. Viem že Canor zosilňovače dokážu zahrať aj lepšie. A viem aj od koho by tie reproduktory mohli byť.
Obrázek

Na výstave platí nepriama úmera. Čím menšia bedňa, tým väčší orchester. Môže to byť kľudne aj 4 palcovým širokopásmač, ktorý sa chváli citlivosťou 91 dB. Výsledný dojem je skôr paródia, pretože to tutti orchestra nezvládne. Pri veľkých bedniach hrajúcich veľký orchester je to potom častokrát tragédia.
Obrázek

Alebo inde. Vždy sa dá ísť ďalej a vyššie napríklad tak že zoberiete staršie repro, napr. Usher 718 a pridáte k nemu supervýškáč a basák hi-diffinitioner. No a hneď je z toho novodobá ultimatívna bedňa. Na foto ste určite všetci identifikovali supervýškáč, ale pridaný basák nájdu iba znalci.
Obrázek

V inej miestnosti majú seriózny ázijský pánkovia vystavené dva na pokrovci postavené USB kľúče, ktoré vraj harmonizujú zvuk. Pri prezentácii, pri ktorej hrali ukážku raz z kľúčmi, potom zase bez kľúčov a nakoniec zase s kľúčami som nič nepočul iba oslavnú ódu prezentujúceho. Ono to ale musí fungovať! Však načo by s tým chodili do Varšavy na výstavu, no nie? Treba si to len doma v kľude vyskúšať. Alebo Cisárove nové šaty majú moderné pokračovanie?
Obrázek

Keď máte bedňu s dohora vyžarujúcim širokopásmom, ktorá znie dosť tragicky pridajte k nej kalotové stredy a výšky čo smerujú na počúvača. A zrazu máte drahšiu rovnako tragicky znejúcu bedňu.
Obrázek

Alebo môžete postaviť bedničku čo vyzerá ako vzduchový filter, podporenú rozsiahlym ríserčom. Výsledok je ešte tragickejší. Možno keby môj život stál za prd, tak by som si kúpil takéto bedne aby som mal pri sebe niečo čo je na tom ešte horšie. Takto by aspoň nebolo ublížené žiadnemu ďalšiemu živému tvorovi.
Obrázek

Aleboooo sa na to celé vykašlať, prejsť pár zberných dvorov a dúfať že tam nájdete napr. staré bedneTelefunken, trochu ich očistiť, prípadne z basreflexu vyhnať dočasných nájomníkov a už len počúvať. Amir by tomu nadelil aSI NAD desať, alebo dvadsať.
Obrázek

Možnosť mať podobný zvuk z nových bední tu stále je.
Obrázek

To by bolo zatiaľ všetko. Môj krátky report rozhodne neukazuje aká je výstava obrovská a tiež nikoho nechce odradiť od jej návštevy. Je to krásny hifi zážitok spojený aj s kulinárskym zážitkom pre tých čo chcú. Všetky fotky som robil z ruky, maximálne opretý o stoličku, tak prosím ospravedlňte ich horšiu kvalitu.
Na záver si dovolím len také malé povzdychnutia, ktoré sú skôr výkrikom do svetlíka niekde na lampárni. Vystavujúcich prosím aby prehodnotili výber hudby a návštevníkov zase aby počúvali. Často sa stáva že do miestnosti vojde borec a pánt sa mu nezastaví po celý čas čo je vnútri. Teda neprišiel počúvať.
Až by som sa rozhodol vyrábať nejaké hifi, tak to určite bude niečo malé s drastickým vplyvom na kvalitu. Nazvem to HaChA CiNoŠa. Keby ma niekto predbehol, budem si nárokovať na podiel na obrate.
Kurnik, ten Andresen bol asi jasnovidec.

Celý album je tu
https://www.rajce.idnes.cz/bubuxin/album/avs-varsava-2025
bubuxin

Příspěvekod blesk » stř 29. říj 2025 18:25:17

Lubo super report. S humorom aj tá kritika je akási optimistickejšia:-)
blesk

Zpět na Hifivýstavy, hifistretávky a poslechové akce