Moje gramofonová story je delší. Prošel jsem jako posluchač a sběratel hudby mnoha peripetiemi a asi před 35 léty se zcela oddal digitálu. Což bylo fajn do doby, kdy se u vydávaných CD začala projevovat dynamická komprese. Tato plíživá choroba moderních záznamů i remasterů se nakonec tak rozbujela, že zachvátila celou scénu. Spousta titulů, které bych kvůli hudbě rád vlastnil, nešlo poslouchat. Postupně zrála myšlenka na návrat k vinylům, kde z technických důvodů nelze zvuk kompresí tolik mršit. Gramofonové desky však mají různé jiné nepřítulné vlastnosti, obzvláště pro člověka zhýčkaného digitálem. Váhání zabralo roky. Nakonec všechno dopadlo, jak dopadnout muselo. Před třemi lety jsem začal sestavovat gramofonovou větev aparatury a postupem času ji vyladil do potřebného stavu. Propadnul jsem kouzlu desek a dneska si většinu muziky pouštím už jenom z nich. Stalo se prostě něco, čemu bych sám nevěřil, tím více si to teď užívám.
Dnešní obrázek - zakoupeno 28.03.2024 v Liverpool Beatles Museum, 23 Mathew Street, Liverpool