Infinity Renaissance 90

Re: Infinity Renaissance 90

Příspěvekod Kuba4 » pát 19. pro 2025 15:22:06

4 NA nepřijde, naopak mi přijde, že to jsou jedny z nejlépe hrajících bedny tzv. Industry standardu. A proč by neměly? Protože pásky, a jejich problematická směrovost. Je to vidět na dobové i současném měření.

4 Křeček ano je to tak, proto Thiel nabízel i hromadu subwooferů. Tyto cs 2.4 ale hrají na barech slušně, rychle a přehledně.

4 Blesk jsou to 801 S2. A pro porovnání je potřeba hodně rozdílně umístit bedny, 801vky blíž a výš, Thiely na stejné místo, cca 2.5 až 3m od posluchače. Ty Ren90tky dál, kolem 3.5m od posluchače. 801 mají nejklidnější výšky a někomu mohou chybět. Ren90 hrají neutrálněji. Thiely jsou nejsvětlejší v projevu a může chybět tělo některých nástrojů nebo celkově vytvoří menší zvuk. Za mne jsou Ren90 překvapivý vítěz.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, 3p. od Aleše Bílého
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000
Kuba4

Příspěvekod blesk » pát 19. pro 2025 17:07:40

Kuba diky za porovnanie s 801 S2.
Z absolútneho pohľadu by som 801 S2 hodnotil proti novším modelom B&W ako lepšie zladené pásma (pôsobia jednopásmovejšie). Majú však menej mikrodetajlu, takže nedokážu velmi zobraziť takú tú holografickú scénu. Bas je skôr mäkší, ale celkovo zladený so zbytokom. Nenápadnejšie výšky sú pri tom hliníku asi skôr výhodou. Také tie bedne, ktoré sa príjemne počúvajú a naunavujú ale ani nestrhávajú k nadšeniu pri dobrých nahrávkach. Podľa tvôjho opisu, budú tie Infinity Re90 asi lepšie. Otázka na tie výšky ako sa pýta NA je relevantná (menší gongový základ výšiek?).
To si všetky tie bedne kúpil?
iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod Kuba4 » ned 21. pro 2025 9:00:09

Nevím, proč se na to stále ptáte. Prostě ne. Takový problem mají podle mne starší Quadral Titan nebo Vulkan, kde navazuje Technics pásek na klasický střeďák, který musí hrát relativně nízko. Tady u Ren90 dva planáry nad sebou působí přirozeněji. Jak jsem psal, důležitá je výška poslechové osy. Ale to je obecný důležitý aspekt poslechu repro.

Jo, koupil a zase je prodám.
Kuba4

Příspěvekod N.A. » ned 21. pro 2025 9:20:59

No já se ptal proto, že když jsou k dispozici bedny i s kalotama a dokonce kovovýma tak je právě možnost si lépe všímat charakteristik jednotlivých zvukových podání mezi různýma měničema. Pásky toto chování v určité míře mají všechny, je to jejich vlastnost. AMT harmoniky jsou na tom v tomto ohledu obecně lépe, ale stále to tam je. Jak z toho vybruslit je použít krátký pásek a dělit ho hodně vysoko a dát pod něj ještě výškovou kalotu, která tam dá tu dynamiku a energii na nižších výškách.
Ale určitě jsme každý trochu jinak citlivý na různé zvukové atributy a někdo to zjemňování nemusí tolik vnímat, nebo mu může dokonce připadat jako ten správný zvuk, zejména pokud mu sestava produkuje zvuk na výškách tvrdší ostřejší, takže dochází k určité kompenzaci. To by ale měly odhalit ty další bedny, tak to bude spíše tím rozdílným vnímáním.
Noble Audio Heaven, Lindemann CD1SE, Noble Audio Atlantis, Noble Audio Stonehenge

https://noble-audio.webnode.cz/
N.A.

Příspěvekod Kuba4 » sob 27. pro 2025 21:15:24

Nevím no. Zkušení konstruktéři, když mají možnost zkoušet různé výškáče ve stejné bedně, tak možná ty rozdíly slyší zřetelněji. Ale když porovnáš celé úplně jiné bedny, tak je těžké vnímat jen oblast výšek. Kolikrát ani nelze nastavit podobnou hlasitost, protože tonálně jsou ty bedny úplně jiné.

Je to na dlouhou debatu, je zvláštní, že spoustu fandů B&W nedá dopustit na matrixy a novější B&W už neuznává. Ale stejně zajímavé je, jak ty staré matrixy někteří sejmou a pošlou do hifi zapomnění, protože tolik dek na nich přece musí všichni slyšet. Na fóru AVmania je např. trefně zařízl Kocmeister. Takže nechtějte po mně abych tady popsal, jak mají 801čky ostré výšky kvůli kovové kalotě a jak jsou proti nim pásky Infinity jemné. To je nesmysl, tak to prostě není. Celkový charakter beden a jejich ladění veškeré vnímání zvuku změní i kdyby charakter výškáčů takový byl.

Infinity Ren90, ale tak kontroverzní nejsou, ty kupodivu drtivá většina posluchačů slyší velmi podobně a hodnotí je velmi dobře. Mně příjemně a velmi překvapily. Ty jsi je NA, slyšel?
Kuba4

Příspěvekod kryton » sob 27. pro 2025 22:39:14

Slyšel jsem několik reprosoustav s pásky na výškách. Tonálně se reprosoustavy lišily, ale jednu vlastnost měly stejnou a sice zcela specifické zobrazení soundstage ve srovnání s typickou kalotou (zejména se to týkalo fokusu fantómového zdroje) . Zvuk konkrétního fantómového zdroje jakoby nevycházel z bodu v prostoru, ale z větší neurčité plochy okolo tohoto bodu, což deformovalo předozadní lokalizaci. Špatně se to popisuje. Jako člověk navyklý na kalotu, bych si na to asi těžko zvykal. Souhlasil bych i se zmínkou o tom, že pásky mohou otupit ostrost zvuku. I u těch reprosoustav, kde byly výšky velmi agilní a dominující, pásky nepůsobili ostře. Ale ten (ne)prostor mně tedy vadil.
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

Předchozí

Zpět na Reprosoustavy