Zajimave reproduktory a jejich mereni

Re: Zajimave reproduktory a jejich mereni

Příspěvekod dawsoo » úte 17. úno 2026 15:37:26

Sklo je imho blbost,není to jednak vůbec lehký materiál,bude to při té tenkost stěny asi i dost křehké a zvoní to pořád dost nízko = 28,5k a stále s dost vysokým Q,monotonní peak rezonance s netlumenými kmity ,seas se pro mne stal v tomhle trochu fancy značkou co posledních 10let všude cpe exotiku za každou cenu a už moc neví co by si za to řekli,čili přesně naopak co nabízeli tradičně dříve slušnej standart za dobrou cenu.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Příspěvekod blesk » úte 17. úno 2026 17:32:40

Tak za “exotiky” si môžu vypýtať viac penazí a mať možno vyššiu maržovosť. Zas treba robiť veci aj biznisovo. Ale ktovie či toto nie je len samoúčelné. Ale možno to niekto nasadí a s marketing podporou to pôjde.
Tvrdé membrány dosť dnes dominujú najmä v najdrahších kategóriach. Iste ľahšie sa potom obhajuje aj cena sústav.
Mne sa zvukovo často páčia (Magico, Marten, Kocourove ElipsP s Bliesmou…). Ale sklo asi fakt nie
2x iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

Příspěvekod dawsoo » úte 17. úno 2026 19:48:18

Sklo bude dost podobný typ zvuku jako je keramika,určitě to je asi lepší než tradiční obyč hliník,titan nebo hořčíková slitina,ale bude to hodně choulostivý a křehký.
Nicméně myslím že je to spíš jen další pokus být originální a nabídnout jen opět něco jinýho,nikoli však technickej či technologickej posun dál. Tím bylo Be a Diamant.
Budoucnost je v kompozitech a nanotechnologiích a hlavně co nejvíce optimalizované geometrii membrán,kde se dá dosáhnout určitě mnohem více. Domácí Audio a Hi_f obecně je dnes bohužel už moc marginální obor, takže moc neočekávám žádnou velkou revoluci a pokud ano, tak ne od podobných "starých výrobců" zajetých ve svých kolejích,kde frčí v první řadě hlavně ekonomika,OEM výroba a marketing.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma
dawsoo

Předchozí

Zpět na Reprosoustavy