od Kuba4 » ned 03. srp 2025 18:42:22
Něco málo ke zvuku. Jako u všech beden do zvuku vstupuje moje místnost. Ten 15 “ basák je kupodivu přesný, basy jsou utažené, rychlé, ale pod 30 Hz je už ticho. Jsem si jistý, že Kocourův velký projekt půjde hlouběji a s větší razancí. Hlasitostně a dynamicky to ale nemá chybu.
Středy, výšky a prostor? Bedny jsou docela nízké, ale po přečtení mnoha oficiálních dokumentů jsem si nebyl jistý jejich umístěním na podstavce. Pomohl mi Coffee a AI. Spočítal jsem si podle vzdáleností hornů od sebe a posluchače a výšky uší, že optimální by měly být 7cm podstavce, vyrobil jsem podstavce s kolečky, které mají 9cm. Umístění vidíte na fotce. Ten kompresní výškáč má ladění středů a výšek, dva dny jsem ladil na ucho, pak jsem to změřil REWem. Ty středy jsou ok podle poslechu i měření nastaveny na 0. Výšky dle manuálu i měření padají hodně nad 16kHz, ale mírný pokles mají už tak od 12kHz, nastavil jsem proto +1,5dB na regulátorech výšek na badnách, ale po dvou dnech jsem to stáhl o 0.5dB níž, protože občas se objevily ostřejší sykavky.
Takže po tom laborování to hraje mono nahrávky brutálně dobře, jsou zařízlé přesně uprostřed. Prostor je proto stabilní a velký.
Naposledy upravil
Kuba4 dne ned 03. srp 2025 19:14:11, celkově upraveno 1
Marantz CD-17, PM-16 Casea, DUAL CS-529, JBL 4430
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K1000