od cough » ned 23. čer 2024 9:51:15
kryton: praktické několikaleté poslechové soužití s malou Isobaric 2. pásmovkou od Fifiho - takové malé nedrahé druhé "třetí" hifíčko, na které rád vzpomínám, už ty budky roky nemám. Bohužel bez možnosti to porovnat s ekvivalentním řešením bez isobaric vedle sebe, aby se aspoň rámcově dalo prohlásit, že to není porovnávání hrušek s baňama... a není to čistý delusion... no a pak nějaké ty letmé výstavní dojmy z isobaric řešení (Wilson Benesch 2 pásma), ale to je celé zatížené tolika vlivy (nejen v tom jak je ta budka udělaná a naladěná), že to zmiňuju jen pro úplnost... že ano, slyšel.... a nebyl jsem z toho na větvi, ale závěr se z toho dělat nedá, že "to bylo tím isobaricem"...
Pro sebe si tuto otázku musíš rozseknout sám, já jsem si z toho udělal závěr, že isobaric proč ne, problém je obhájit si to proč ano - v tom smyslu, že pokud nejde o velmi velmi specifickou aplikaci a specifický cíl pro určitou velmi specifickou konstrukci (nebo snahu se za každou cenu odlišit, ať už to dává smysl či ne), tak reálné peníze za prototypy a komponenty a zejména čas na odladění tomu nejspíš neodpovídají ... pro účely domácího audia, kde marginální užitek s jiným řešením /za každé další přidané euro ceny/nákladů lze reálné slyšitelné a podstatné zvukové body nahnat zřejmě asi jinde než zrovna s isobaric řešením...