Já rozumim všem argumentům chlapi,jen jsem chtěl nabídnout trochu jiný pohled na problematiku s tím že ne vždy jsou optimální podmínky pro maximalistická řešení a někdy může být méně více. Pro mě DSP není cesta ,je to jen přesunutí problému a řešení důsledku nikoli příčiny.
Když uvedu namátkou nějaké typické příklady co mě napadají a pár lidí by mohlo i tady znát a někdy slyšet:
Ante Supersonic One ... byly neposlouchatelné z menší vzdálenosti než cca 3,5-4m (extrémní návrh s nekompromisním osazením pro realistickou hlasitost) leč dost tomu pro mé ucho chybělo v jiných aspektech
Quadral Titan - za mě povedené, na relativně kompaktní půdorys zahrály celé pásmo atraktivně i ve větším sále,nicméně ano, měly svůj typický podpis (příjemný)
Visaton Atlas - typický příklad pro mne mizerné velké bedny, co hrála dle mých měřítek opravdu vždy a všude mizerně a to po všech stránkách
B&W Nautilus - z toho co jsem slyšel tak nehrály nikdy a na ničem dobře (na svou velikost neduživé,špatně navázané a bezbarvé v blbém slova smyslu)
Xavian Virtuosa (první model) byla snaha aby hrály vše rozumně slušně, ale nešlo samože očekávat že s jednou osmou zahraje ve velký cimře jako bedna s dvanáctkou+ dole a byl to celkem dost náročnej model na krmení. Já bych to dnes zařadil jako slušnej "panelákovej" model.
XN-270evo - typická 2p 7+1 uzavřenka populární v letech 2000-2010 ,v malý cimře a na řidší žánry leckoho dlouhodobě uspokojila, ale nešlo nikdy určitě o žádný plnohodnotný poslech
co chci tím říci? že pro mne třeba neexistuje jen aspekt tzv velikosti zvuku - frekvenčního rozsahu a dynamiky při vysokých hlasitostech,ale i jiné důležité parametry poslechu, které opravdu není jednoduché běžně dosahovat u velkých modelů co se dají zaplatit. Aneb dobrých malých beden jsem ve své kategorii určitě za život potkal asi více,než těch velkých,co to znamená tak nějak asi po letech co jsem se tomu věnoval možná tuším, ale určitě se necítím na to, se k tomu kategoricky vyjadřovat,mohu mít pouze svůj názor či pohled na věc. Zásadní je vždy zadání a jaké jsou cíle a očekávání.
Silent velké PC ---USB Izolátor USBISO211---SMSL SU-X/D400EX ---XLR Silver 5N---Topping L70---RCA Siilver 5N---Koncák Victor SuperA AX-550MODIF---tukabel stříbřená 2linka 2x2,5mm2 ----- Budky Pimpule1 = můj současný zvuk doma