mrba

Re: mrba

Příspěvekod mrba » pát 03. led 2025 21:42:17

Vylepšil som mierne akustiku.
Meranie v prvom príspevku vlákna (klik na prvú textovú časť podpisu)
príp, obrázky v "archíve".
mrba

Příspěvekod mrba » ned 05. led 2025 11:36:43

Už si presne nepamätám (dopl.: tak som dohľadal a bol to audioweb), na ktorom fóre bola zmienka o knihe, ktorej obrázok je nižšie.
Ale na základe toho som si ju prial pod stromček a už mám prečítané 4 kapitoly
a páči sa mi stále viac a viac. Je úžasné, čo všetko hudba a mozog umožňujú.
Ak je tu niekto, kto knihu čítal alebo číta a mal by záujem o tejto téme diskutovať,
založte o tejto knihe novú tému, rád sa tam do diskusie zapojím.

Ak by mal záujem o diskusiu niekto, komu tunajší administrátor neumožnil byť v súčasnosti členom,
rád sa zapojím aj do diskusie na niektorom zo zvyšných štyroch cz/sk fór, ktoré mám uvedené na mojich audiostránkach.

mozekAhudba.jpg
mozekAhudba.jpg (263 KiB) Zobrazeno 9178 krát
mrba

Příspěvekod mrba » ned 22. čer 2025 9:56:03

Už niekoľko verzií mi v Gentoplayeri nefungoval Roonbridge, takže som počúval pár mesiacov len cez HQPlayer. Teraz som si dočasne nainštaloval Roon Bridge na Ubuntu, ktorý využívam aj pre video a počúvam tak už striedavo cez všetky štyri DACy.
mrba

Příspěvekod kryton » ned 22. čer 2025 12:52:04

Mně RoonBridge na Gentoo Playeru funguje. Jakou máš verzi a platformu?
Roon (DRC) - Roon Bridge (RPi4, MoOde OS, Shanti LPS) -> Topping HS02 -> SMSL SU-X (XLR) -> Topping L70 (XLR) - Audiophonics HPA-S400ET (XLR) -> PKAudio 8+4+1, Revel F208, Supra USB, Supra EFF1 XLR, QED Genesis. DRC - REW/Rephase.
kryton

Příspěvekod mrba » ned 22. čer 2025 15:52:18

Neviem, či to bolo niečim v sieti alebo čo, ale už 4 alebo 5 verzií mi to nechodilo. Predtým hej, tú verziu som mal aj na klúči, ale už nebola podporovaná. Riešil som to aj s autorom, ale nedospeli sme k riešeniu.
Tak som GP vzdal a už som tam nainštaloval Ubuntu, kde mi beží aj NAA a aj RoonBridge. Nie je tak pohodlné ovládanie cez WEB ako v GP, ale dá sa s tým žiť. Roon to v About videl ako Roon Bridge aj v GP, ale v Audio zariadeniach po pár sekundách zariadenia zmizli.
Poslednú som používal verziu 8.9.
mrba

Příspěvekod mrba » ned 12. říj 2025 9:29:08

Už ubehol rok, čo som do zostavy nedoplnil žiadne zariadenie a len si spokojne užívam počúvania hudby. Po 100% Bachovi sa už pekne postupne zapĺňa aj Haydn, Beethoven a Mozart.
V poslednom čase mi Mozart dáva zabrať. Niektoré položky z Köchelverzeichnis sa dosť ťažko zháňajú (ešte že máme v najhoršom Youtube, tam som zatiaľ našiel všetko, čo sa inde nedarilo).
Fóra síce stále sledujem (niekedy denne, niekedy týždenne), ale medzi hifi nadšencov sa už asi nezaraďujem.
mrba

Příspěvekod blesk » ned 12. říj 2025 20:10:01

Tak on je podstatný práve asi ten posluch a keď si spokojný so zvukom, tak potom je to asi tak ako to má byť.
iFi iSilencer>Audio PC+Daphile+DRC>Topping HS02+Shanti LPS>Rockna Wavedream Signature Balanced>Canor AI 1.20>Marten Django XL, 230V:Torus TOT Max modif, Siltech, Viablue, Viborg, prepoje:Burmester, Audioquest
blesk

PředchozíDalší

Zpět na Osobní vlákna - kdo je kdo