PMA píše:DJ_Rix píše:Nevím jak to přesně počítá Arta, musim si pořádně prostudovat ten manuál. Z těch grafu je to z poloviny takové odhadování, například pro to měření co jsi dal jako poslední mi to vyšlo -87dBFS. Ale protože do toho kecá ještě A filtr a je to integrace přes audiopasmo, nejsem schopen absolutně ručně spočítat, na to mi už nestačí vzdělání
Arta počítá efektivní hodnotu správně a právě tím posledním grafem a dále trváním na nepoužívání termínu "šumové dno" (a důslednou definicí šumu přes definovanou šířku pásma nebo váhovou křivku) se snažím vymanit z té bramboračky, která v případě šumu existuje. Připomíná to pak tak trochu spolek zahrádkářů. Přitom je to triviální. Opravdu doporučuji si nastudovat základy šumu, podívat se na definice třeba u Audio Precision v jejich AN atd. atd. Jinak se srovnává nesrovnatelné.
No, nezbývá mi než tomu věřit. Jsem jen středoškolák a integrály fakt neumím. Aspoň přibližně mi to vyjde i při "odhadu" tak aspoň vím že to co měřím není úplně mimo.