PMA píše:K té naměřené DAC ("noise floor") RMS = cca -105dBVA, není to špatné, ale ani nijak výborné. Na CustomWorks DAC1NG i na DM+ jsem naměřil -108dBVA a ani to nejsou špičkové hodnoty.
DJ_Rix píše:Nevím jak to přesně počítá Arta, musim si pořádně prostudovat ten manuál. Z těch grafu je to z poloviny takové odhadování, například pro to měření co jsi dal jako poslední mi to vyšlo -87dBFS. Ale protože do toho kecá ještě A filtr a je to integrace přes audiopasmo, nejsem schopen absolutně ručně spočítat, na to mi už nestačí vzdělání
kryton píše:Pro DAC RME Adi2Pro vychází odstup šumu -118,8dBV(A).
PMA píše:DJ_Rix píše:Nevím jak to přesně počítá Arta, musim si pořádně prostudovat ten manuál. Z těch grafu je to z poloviny takové odhadování, například pro to měření co jsi dal jako poslední mi to vyšlo -87dBFS. Ale protože do toho kecá ještě A filtr a je to integrace přes audiopasmo, nejsem schopen absolutně ručně spočítat, na to mi už nestačí vzdělání
Arta počítá efektivní hodnotu správně a právě tím posledním grafem a dále trváním na nepoužívání termínu "šumové dno" (a důslednou definicí šumu přes definovanou šířku pásma nebo váhovou křivku) se snažím vymanit z té bramboračky, která v případě šumu existuje. Připomíná to pak tak trochu spolek zahrádkářů. Přitom je to triviální. Opravdu doporučuji si nastudovat základy šumu, podívat se na definice třeba u Audio Precision v jejich AN atd. atd. Jinak se srovnává nesrovnatelné.
PMA píše:kryton píše:Pro DAC RME Adi2Pro vychází odstup šumu -118,8dBV(A).
To je super, SOTA, State Of The Art v současnosti.
Zpět na Co se nevešlo jinam - všeobecné principy & praxe
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník